Πόσο γρήγορα θα τελείωνε ένας πυρηνικός πόλεμος; Σε... 45 λεπτά Ημερομηνία:
4/7/2025, 21:12 - Εμφανίσεις: 8
Ο πυρηνικός πόλεμος, όσο τρομακτικός κι αν φαίνεται, δεν θεωρείται πια απίθανος στον κόσμο που ζούμε σήμερα, όπου οι μεγάλοι «παίκτες» διαγκωνίζονται στη γεωπολιτική σκακιέρα, μη διστάζοντας να εκτοξεύσουν πυρηνικές απειλές – ευτυχώς, όχι και πυρηνικούς πυραύλους προς το παρόν.
Αυτό που περιγράφουμε είναι ένα υποθετικό σενάριο για την αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών σε μια εισερχόμενη πυρηνική επίθεση.
Αν και η πλήρης διαδικασία πυρηνικής εκτόξευσης παραμένει απόρρητη, πολλές από τις οδυνηρές λεπτομέρειες έχουν δημοσιοποιηθεί μέσω αποχαρακτηρισμένων εγγράφων και αναφορών από όσους έχουν βρεθεί στο εσωτερικό.
Οι περισσότετερες πληροφορίες, μάλιστα, βασίζονται στις μαρτυρίες και τις έρευνες του Bruce Blair, πρώην αξιωματικού εκτόξευσης πυραύλων και εμπειρογνώμονα πυρηνικής ασφάλειας, και του William J.
Perry, πρώην υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Κάπου στην άλλη άκρη του πλανήτη, λοιπόν, ένας «αντίπαλος» εκτοξεύει πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών.
Οι μόνες δύο χώρες που διαθέτουν σήμερα διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους (ICBM) με πυρηνική κεφαλή, που μπορούν να φτάσουν στις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες (εκτός από συμμάχους, όπως η Βρετανία και η Γαλλία), είναι η Ρωσία και η Κίνα.
Η Βόρεια Κορέα δεν έχει επιδείξει ακόμα μια τέτοια ικανότητα, αλλά θα μπορούσε στο όχι πολύ μακρινό μέλλον, όπως επισημαίνεται.
Σχεδόν ακαριαία, οι δορυφόροι των ΗΠΑ εντοπίζουν την εκτόξευση ICBM.
Καθώς οι πύραυλοι, ύψους πολλών ορόφων, απογειώνονται, οι κινητήρες τους εκπέμπουν τεράστια θερμικά νέφη που εντοπίζονται αμέσως από αισθητήρες υπερύθρων, σε έναν αστερισμό δορυφόρων που διαχειρίζεται η Διαστημική Δύναμη των ΗΠΑ.
Ραντάρ ανιχνεύουν εισερχόμενους πυραύλους Μόλις ένα λεπτό έπειτα από την εκτόξευση των πυραύλων, τα επίγεια συστήματα μεταδίδουν δεδομένα αναφορικά με το τι έχουν ανιχνεύσει οι δορυφόροι στη Διαστημική Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας και στη Δι...